Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter İbrahim Pehlivan dün Adapazarı İzmit arasında çalışan otobüs firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı ardından Ulaşım Daire Başkanı İsmail Yolcu trenle ulaşımını sağlayanların mağdur olmaması için Adapazarı-İzmit arası çalışan 3 firmanın yetkilileriyle bir araya gelerek bazı kararlar aldılarını belirterek şunları söyledi:

"Adapazarı- İzmit arası çalışan firmalar abonman kartı sahibi olmayan yolcularını 6 TL,, kart sahiplerini 5 TL'ye, öğrencileri 4 TL’ye taşıyorlar. Yapılan görüşmenin ardından, artık abonman kart alanlar 4.5 TL’ye seyahat edebilecek. Ayrıca öğrenci fiyatları da 4 TL’den 3.5 TL’ye indirildi. Bu indirimlerden yaralanmak isteyenler ilgili firmalardan abonman kartı almak zorunda."

Tren seferlerinin duracağı 1 Şubat tarihinden sonra ulaşım firmalarının sefer sayılarını da arttıracaklarını belirten Yolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılan görüşmede özellikle yoğunluk olan saatlerde sefer sayılarını da arttırma kararı alındı. Buna göre yoğunluğun fazla olduğu zamanlarda, örneğin sabah ve akşam saatlerinde, 5 dakika arayla ya da 2 dakikada bir araç kalkacak. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli takipleri yapacağız. Araçlar yeni terminalimizden çalışacak."



ZT(MB/İD)