Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, C.Y. adlı kişinin dövülmesiyle ilgili olarak araştırma yaptı. C.Y. kendisini kaçıran kişilerin silah zoruyla biri 5 diğeri de 20 bin liralık iki ayrı senet senet imzalattıklarını söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri ödenmeyen çek ve senetleri komisyon karşılığı zor kullanarak tahsil ettikleri öne sürülen C.C., V.Y., Y.Ü., A.T. ve F.Ö.'yü gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 3 ruhsatsız tabanca, 1 çalıntı 1 adet te sahte çek ile çok sayıda tabanca fişeği ele geçirildi. Polis çete elebaşı olduğu iddia edilen H.Ü.’yü ise arıyor.

KULAĞI SAĞIR OLMUŞ

Emniyetteki sorgularının ardından sağlık muayenesinden geçirilen 5 şüphelinin kaçırarak senet imzalattıkları C.Y.nin sol kulağının uğradığı siddet sonrasında duyma sorunu yaşadığı belirtildi.

Gözaltına alınan 5 kişi 'yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, adam kaçırma, resmi evrakta sahtecilik, zorla senet imzalatma, ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından adliyeye sevk edildi.



ZT(MB/COŞ)