Adana Kadın Platformu'nun organize edilen eylem, 5 Ocak Meydanı'nda başladı. Meydanda toplanan kadınlar, sloganlar eşliğinde Çakmak Caddesi'nden İnönü Parkı'na kadar yaklaşık 500 metre yürüyüşe geçti. Polis, kadınların yolu trafiğe kapatmamaları konusunda uyardı. Polisin uyarısına rağmen kentin en işlek caddesini trafiğe kapatarak yürüyen kadınlara, çevredeki insanlar da alkışlarıyla destek verdi.

Kadınlardan bazıları eyleme kız çocuklarıyda gelirken Adanalı avukatlardan Sevil Arıcı ise ikiz bebekleriyle katıldı. Kadınlar, cinayetlere dikkat çekmek için renkli görüntüler ortaya koydu. Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için, öldüren kadınların katillerinin fotoğrafının bulunduğu pankart taşınırken, üzerinde 'Namus bekçisi' yazıyı kefen giyen kadın ile cadı elbisesi giyen kadın eylemci ilgi odağı oldu. Ayrıca 2 kadın da yüzleri, gözleri kan içinde kalmış görüntüleriyle kadına yönelik şiddetini anlatmaya çalıştı.

İnönü Parkı'na kadar yürüyen kadınlar, erkek şiddetini anlatan mini bir oyun sergiledi. Üzerinde kefen bulunan sözde namus bekçisi, diğer kadınlar tarafından temsili olarak öldürüldü. Ölü taklidi yapan kadın, basın açıklaması bitene kadar, olduğu yerde kaldı. Kadının üzerine konan sinekleri de elinde pankart bulunan bir kız çocuğu uzaklaştırmaya çalıştı.

Kadın Platformu adına basın açıklamasını ise cadı kıyafetiyle eyleme katılan üniversite öğrencisi Deniz Uslu okudu. Uslu, cinsiyetçi yasaların değiştirilerek kadın katliamlarının son bulmasını istediklerini söyledi.