Dava konusu olay, 22 Mayıs 2010'da Karataş sahilinde meydana geldi. Çocuk bakıcılığı yapan F.G., akşam iş çıkışı evine gitmeye hazırlanırken, bir kız arkadaşının aracılığıyla tanıştığı Nihat C.'nin, "Bir yerlerde oturup çay içelim" teklifini kabul etti.

Buluşma noktasına 2 erkek arkadaşıyla gelen Nihat C., kısa süre sonra F.G.'yi "Hadi gel seni otobüs durağına bırakalım" diyerek araçlarına bindirdi. Ancak iddiaya göre Nihat C., arkadaşları Metin A. ve Kadir A. ile, F.G.'ye bıçak çekerek Karataş İlçesi'ne götürdü.

SAHİLDE DAYAK, BOŞ EVDE TECAVÜZ

Sahile geldiklerinde Metin A., F.G. ile cinsel ilişkiye girmek istedi. F.G. kabul etmeyince de Nihat C., sopayla darp etti. Gençler daha sonra, kadını boş bir eve götürdü. Nihat C., "Benimle sabaha kadar birlikte olacaksın, yoksa seni burada keserim. Kimsenin de haberi olmaz" diyerek, F.G.'ye tecavüz etti. Sabah olunca da, Kadir A. odaya kapattığı F.G.'ye "Benimle de yatacaksın, yatmazsan buradan sağ çıkamazsın" diyerek, o da tecavüz etti.

Genç kadını, başka erkeklere de pazarlamaya çalışan sanıklar, başarılı olamayınca da, şikayetçi olmaması için tehdit edip kent merkezine bıraktı.

F.G'nin şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, şüpheli gençleri yakaladı. Şüphelilerden Nihat C. ile Kadir A. ifadelerinin ardından tutuklandı. Haklarında 'fuhuş' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 7 ile 20 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'RIZASIYLA BİRLİKTE OLDUK'

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Karataş'a gitme teklifinin F.G.'den geldiğini ileri süren Nihat C., "Karataş sahilinde bira içtikten sonra, köyde bulunan arkadaşımın evine gittik. F.G. başının ağrıdığını söyleyerek, diğer odaya geçti. Ben de peşinden gittim. Kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdik. Sabah ben araç getirmeye gittim. Döndüğümde, Kadir'le cinsel ilişkiye giriyordu. Kendisini dövdüm. Sonra da, şehir merkezinde bıraktım. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye ifade verdi.

Kadir A. da Nihat'ın doğru söylediğini belirterek "Kendisi benim yatağıma gelip, birlikte olmak istedi. Nihat da görünce kendisine vurdu. Biz kendisine müşteri aramadık. Zorla cinsel ilişkiye de girmedik" dedi.

'PAZARLAMAK İSTEDİLER'

F.G. ise, "Sahilde Metin benimle birlikte olmak istedi. Kabul etmeyince, Nihat beni sopayla dövdü. Sonra bir eve götürdüler. Nihat bana tecavüz etti. Kendi rızamla Kadir ile ilişkiye girdim. Sonra, Nihat beni pazarlamak istedi. Getirdikleri kişiye hayat kadını olmadığımı, benimle birlikte olması halinde, şikayetçi olacağımı söyleyince vazgeçti" iddiasında bulundu.

RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞ

F.G.'nin sevk edildiği Adli Tıp Kurumu'nda verilen raporda, ruh sağlığının bozulduğu bildirildi. Kurumun cinsel istismar dosyalarına bakan 6'ıncı İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan 11 sayfalık raporda, "... 22- 23.05.2010 tarihinde mağduru olduğu olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu oy birliği ile mütalaa olunur" denildi.

Mahkeme heyeti, mağdurun kendi isteğiyle birlikte olduğunu söylemesi üzerine, sanıklardan Kadir A.'nın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.



MKA(OA/COŞ)