Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Danişment Köyü'nde oturan Hasan Hüseyin Özer, Adana Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdi. Özer kendi el yazısıyla yazdığı dilekçesinde, Hakkari'de PKK'lı teröristlerle kucaklaşan BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp tutuklanmalarını istedi.

Özer, dilekçesinde BDP'nin PKK'nın siyasi kolu olduğunu iddia ederek, şöyle devam etti:

"Ülke yastayken, herkes şehitler için ağlarken onlar nasıl orada kucaklaşır? Devlet nasıl buna müsaade eder? İçimiz yanarken onlar orada gülüp, kucaklaşıyor. Bu kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıkları bir an önce kaldırılmalı. Vatanına, milletine ihanet eden kişi milletvekili olamaz. Onların da teröristten farkı yok. Bu buluşmaya Hakkari Valisi de göz yummuştur. Onun da cezalandırılmasını istiyorum. İsteseler müdahale edebilirlerdi. Teröristler nasıl oraya kadar geliyor? Demek ki Pamukoğlu paşanın dediği gibi, 'Hakkari elden gitmiş.' İçim sızlıyor, yanıyor. Bu hainlere bu kadar tolerans tanınmamalı. Eski Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğ paşa ve diğer komutanlar ile vatana büyük hizmetleri olan Mehmet Ağar cezaevinde yatıyor. Teröristler ile siyasi kolları dışarıda cirit atıyor. Olacak iş değil."

Dilekçesinin de ciddiye alınmasını isteyen Özer, "Savcılarımızı göreve davet ediyorum. BDP'li milletvekillerinin yaptığı bu suç ilk değil. PKK ile bağlantıları bu buluşma ve kucaklaşmayla ortaya çıkmıştır. Savcılarımız, dokunulmazlıklarının kaldırılması için üzerilerine düşeni yapmalıdır" diye konuştu.



MKA(OA/SS)