Belediye hizmet binasının yanındaki açılışa, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Orhan Kemal'in oğulları Işık ve Nazım Öğütçü, Menderes Samancılar, Ali Özgentürk, Ethem Çalışkan, Rıza Akın, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk olarak havaya beyaz güvercinler uçurularak, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Mutluhan Taş ve Anar Eyni tarafından yapılan Abidin Dino, Orhan Kemal ve Yaşar Kemal'in bronz heykellerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine katılanlar Suat Erdem ve İclal Funda Erdem'in müzik dinletisinin ardından, parktaki sergi alanında sergilenen Abidin Dino'nun eserlerinin röprodüksiyonlarını gezdi.

'BİR ZAMANLAR YASAKTI'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın telgraf gönderdiği açılış töreninde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, son 2 yılda Adana'da 12 müze açtıklarını, bereketli toprakların yeniden sanatla anıldığını söyledi. Menderes Samancılar, "Heykellerin yüzündeki hüzünü gördünüz mü? Bu ülkede artık değerlerimizin yüzünde hüzün görmek istemiyoruz" derken, Ali Özgentürk ise, "Bir zamanlar bu parkta heykeli dikilen insanlar bu ülkede yasaktı. Gönül ister ki, bu ülkenin değerleriyle ilgili her yerde parkla açılsın" diye konuştu.

ORHAN KEMAL'İN BONSERVİSİNİ HEDİYE ETTİ


İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş de, "Bu sanatçılar yerleri doldurulamaz değerlerimizdir. Bir millet bu değerlere ne kadar sahip çıkarsa o kadar güçlü olur" dedi. Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ise, Orhan Kemal Müzesi'nde sergilenen, Orhan Kemal'in Adana'da çalıştığı Milli Mensucat Fabrikası'ndan aldığı bonservisi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a hediye etti. Açılış törenine katılanlar daha sonra parkın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.