Tanıtım toplantısında konuşan Gündoğdu Koleji Ceo'su Gökhan Gündoğdu, Adana'da kurulacak olan kampüsün dünyada ilk olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

"Çocukların öğrenmeye en açık olduğu evre 0- 6 yaş zamanıdır. Kurulacak kampüste biz bu çocuklarımızın toplum içinde konuşabilme yeteneği, kendi kararını kendi verebilmesi, İngilizce ve Almanca dillerini öğrenmesi, çok kültürlülüğe alışması ve sanatsal becerilerini geliştirmesini sağlayacağız. Bu çocuk buradan çıktığında bunların hepsini yapabilecek." 

Araştırmalar sonucunda, 0- 6 yaş çocukların eğitimini tam anlamıyla karşılayan bir model bulamadıklarını anlatan Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Biz, bu projeyi dünyaca ünlü eğitim uzmanlarının desteğini alarak geliştirdik. Bu proje küçük yaş grubu çocukların eğitimi konusunda dünyada çığır açacak. Dünyada on milyonlarca, Türkiye'de ise 6 milyona yakın küçük yaş grubu çocuk, dünya standartlarında, kaliteli eğitime ihtiyaç duymaktadır. Adana'da kurulacak kampüse henüz tanıtım toplantısı dahi yapılmadan yüzlerce ön kayıt yapıldı."

Gökhan Gündoğdu eylül ayından sonra bu modeli, dünyada eğitim konusunda ciddi yatırım yapmak isteyen girişimcilere vererek yaygınlaştırmayı hedeflediklerini de belirtti.

'GELECEK 10 YILI DEĞİŞTİRECEK PROJE'

Early Years Ceo'su Siobhan Fitzpartrick ise, projeyle küçük yaş grubu çocukların tüm eğitim ihtiyaçlarının dünya standartlarında sağlamayı amaçladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Projeyi ilk duyduğumuzda çok etkilendik. Çünkü dünyada böyle bir modelin oluşturulmadığını fark ettik ve gelecek on yılı değiştirecek bu projede yer alarak destek vermek istedik."

Konuşmaların ardından kurumlar arasında protokol imzalandı.



ÇA(OA/COŞ)