Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, Adana Valiliği'nin yanındaki 112 Acil Servis binası önünde toplandı. Bina yanına ses düzeni kuran grup, Kuran okuyup, dualar etti. Aralarında çarşaflı kadınlar ile tesettürlü çocukların olduğu eylemci grup, sık sık tekbir getirdi.

'FİLM İÇİN CADDELER KÖPRÜLER KAPATILIYOR'

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Geçer, 'Kutlu Doğum Haftası'nı meydanlarda kutlama isteğinin Adana Valiliği tarafından reddedildiğini belirterek, "Adını bile zikretmek istemediğimiz bir film için günlerdir caddeler, köprüler kapatılıyor, yaşamın doğal akışı bozulmuyor da, 2 saat sürecek bir etkinlikle mi hayatın akışı bozulacak? Kendinizin bile inanmadığı gerekçelerle, bu etkinlikleri engelleyerek neyi amaçlıyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

Yıllardır sivil toplum kuruluşundan çok terör örgütü muamelesi gördüklerini öne süren Yılmaz Geçer şunları söyledi:

"Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemekten dolayı birçok kardeşimiz örgüt üyeliğinden ceza aldı. Halen Adana'da 30 kardeşimizin yargılanmaları devam ediyor. Vermiş olduğunuz bu yanlış karardan bir an önce dönmenizi, bu konudaki engelleyici ve yasaklayıcı tavrınızı değiştirmenizi istiyoruz. Gelin güzel Adana'mızı batının ahlaksız filmleri ile değil, Hz. Muhammed ile tanıtalım. Eğer caddelerimiz, köprülerimiz kapanacaksa, Hz. Muhammed için kapansın."

Konuşmaların ardından platform üyesi 4 kişi, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'la görüşmek istedi, ancak talepleri kabul edilmedi.



CK(OA/COŞ)