Adana Havalimanı'ndan dün saat 20.00'de kalkması gereken KK 1056 sefer sayılı Adana-Kıbrıs uçağı, sabah 06.00'da kalktı. Havayolu şirketi yolcuların cep telefonlarına gönderdiği mesajlarda, hava muhalefeti nedeniyle rötarın gerçekleştiğini bildirdi.

Bu açıklamayı yeterli bulmayan yolculardan bazıları diğer uçakların her iki alanda da  rötarsız olarak havalandığını söyleyerek tepkilerini dile getirdi. Kendilerine tatmin edici bilgi verilmediğini söyleyen Musa Duman adlı yolcu, "Yolcular koltuklarda, mescitte uyumaya çalışıyor ve bize bilgi verilmiyor" dedi. Tepkili yolcular, zaman zaman görevlilerle de tartışırken, bazı yolcular yapılan ikramları geri çevirdi. Havaalanındaki gergin bekleyiş uçağın 06.00'da havalanmasının ardından sona erdi.

İPTAL VE GECİKMELER SMS İLE BİLDİRİLİYOR

Bu arada Atlasjet'in internet sitesinden yapılan açıklamada; yurt genelinde etkisini gösteren kötü hava şartları sebebiyle hava ulaşımında aksamalar yaşanabilmektedir.

Hava muhalefeti nedeni ile öngörülen gecikme ve iptaller, ilgili seferlerin yolcularına sms ile bildirilmektedir, açıklaması yapılarak bugün ve önümüzdeki günlerle ilgili iptallere yer verildi.



SÜ(OA/AK)