Gaziantep'ta 12 tutuklu ve hükümlünün yaralandığı H Tipi Kapalı Cezaevi ve yine 12 tutuklu ile hükümlünün yaralandığı Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çıkan yangınlar sonrasında yetkililer aileleri yatıştırdı.

Adana Cezaevi Savcısı Mehmet Arıkan, cezaevi önünde ailelere yaptığı açıklamada, "Birkaç çocuğumuz cam kırıklarından yaralandı ve tedavileri yapıldı. Şu anda durum sakin. Benim söylediğimin dışında birşey çıkarsa gelin bana hesap sorun" dedi. Arıkan'ın açıklaması üzerine ailelerin büyük bölümü cezaevi önünden ayrıldı. Çıkan yangında 12 tutuklu ve hükümlü yalandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker ise, cezaevinde bir süre incelemede bulunduktan sonra, aileleri bir mahkumla telefonla görüştürerek, durumun sakin olduğuna inandırdı. Başsavcı korumasının telefonundan mahkumla görüşen aileler, cezaevinde herşeyin normal olduğuna inanınca, evlerine döndü. Başsavcı Peker, yaralıların durumlarının iyi olduğunu, tedbir amaçlı bir kısmını hastaneye sevk ettiklerini açıkladı.

CEYHAN'DA 6 ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI

Ceyhan F Tipi Kapalı Cezaevi'nde çıkan yangında, dumandan zehirlendikleri belirtilen 6 çocuk, cezaevi aracıyla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye getirilen yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

FK-AK (CK/SSA)