Adana kent merkezi ve 15 ilçede, 8 Haziran'da, 07.00 ve 21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek rekor denemesine ilişkin basın açıklaması yapan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, herkesi bu rekor denemesine destek vermeye çağırdı. Saygılı, Türkiye'de yıllık 1.8 milyon ünite kana ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Saygılı, "Adana'da 2.2 milyon vatandaşımız var. Bu can kardeşlerimizi, aynı zamanda 'kan kardeşi' yapmak istiyoruz. Kan bağışının önemine ilişkin bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Herkesin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

'GUINNESS YETKİLİLERİ ÇAĞRILDI'

Ramazan Saygılı, Türkiye'de bir günde en fazla kanın, geçen ay 2 bin ünite ile Gaziantep'te toplandığını kaydetti. Saygılı, "Dünyada ise bir günde en fazla kan bağışı rekoru 2010'da Hindistan'ın Mumbai kentinde 25 bin ünite kan toplanarak kırıldı. Bu rekor, Guinness Rekorlar Kitabı'na da girdi. Biz de 8 Haziran'da bu rekoru ve Türkiye rekorunu kırmak için çaba göstereceğiz. Sabah erken saatlerde Adana kent merkezi ve 15 ilçede, çok sayıda personelle kan toplamaya başlayacağız. Adana kent merkezindeki Uğur Mumcu Meydanı'nda platform kuracağız ve rakamları anı anına paylaşacağız. Rekor denemesinin, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için de yetkilileri çağırdık. Bu rekoru kırıp, kan bağışı konusunda farkındalık yaratacağız" diye konuştu.

ÜNLÜ İSİMLERDEN DESTEK İSTENDİ

'Kan ver kahraman ol' ve 'Kan bağışı hayat kurtarır' sloganlarıyla düzenledikleri kan bağışı kampanyasına ilişkin tanıtım çalışmalarının sürdüğünü aktaran Saygılı, daha fazla katılım sağlanması için Adanalı ünlü isimlerle görüştüklerini belirtti. Henüz bir sonuç alamadıklarını ancak Adanalı Fatih Terim'in, 'Başarımı kan vermeye borçluyum' ve Kıvanç Tatlıtuğ'un, 'Yakışıklılığımı kan vermeye borçluyum' sözlerinin yer aldığı afişleri de hazırlayacaklarını aktaran Saygılı, ünlü isimlerden onay aldıktan sonra bu afişlerin kentte değişik noktalara yerleştirileceğini vurguladı.