Kanal D'de yayınlanacak dizinin yapımcılığını üstlenen Gold Film'in yöneticisi Ahsen Üstün ve Ferhat Eşsiz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret edip, destek istedi. Yine Kanal D'de yayınlanan Hanımın Çiftliği'nde rol alan ekibin büyük bölümünün Kötü Yol'da oynayacağını belirten Yapımcı Ahsen Tüzün, "Adana'da uygun mekan arayışımız sürüyor. İstanbul'daki arkadaşlarımız da oyuncu kadrosuyla görüşmeler yapıyor. Hazırlıkları 1,5 ay içinde tamamlayıp, çekimlere başlayacağız" dedi.

ADANA'NIN TANITIMI ÇOK ÖNEMLİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden Orhan Kemal'in romanının memleketinde televizyon dizisine dönüştürülmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Aldırmaz, "Adana'nın tanıtımına katkı koyacak her projeye destek vermeye hazırız. Biz tüm sanatçıları seviyoruz. Ama Adanalıları daha çok seviyoruz. Adana'da açtığımız Anadolu'nun ilk ve tek Sinema Müzesi'nde de, Orhan Kemal'in balmumu heykeli bulunuyor. Orhan Kemal'in yanı sıra, Abidin Dino, Yaşar Kemal, Yılmaz Güney gibi dünya çapındaki Adanalı sanatçılarımızın da özel eşyalarını özenle muhafaza ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay da, Adana Sinema Müzesi'ni gezdi ve çok beğendi. Bakanlık olarak, Adana'daki müzeleri destekleyeceklerini ifade etti. Kendilerine Adana halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'SAATTE 3 MEVSİM YAŞIYORUZ'

Adana'nın sinemacılar için doğal plato olma özelliği taşıdığını vurgulayan Zihni Aldırmaz, şunları söyledi:

"Adana'da yaz aylarının en sıcak günlerinde dahi, aynı saatlerde 3 mevsimi birden yaşayabilirsiniz. Sahillerde denize girer, Toros Dağları'nın eteklerinde baharı yaşayabilir, zirvesindeki Çinili Göl'de buzlarla kaplı gölle karşılaşabilirsiniz. Kısacası başka yerlerde 9-10 ayrı mekanda çekeceğiniz sahneleri Adana'da 1,5 saatlik mesafede bulabilirsiniz."

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini içeren bin 500 fotoğrafın yer aldığı, 500 sayfalık Adana Tanıtım Kitabı'nı Ahsen Üstün'e hediye eden Aldırmaz, mekan konusunda kitaptan yararlanılabileceğini söyledi.