19 Mayıs ve Anadolu mahallelerinden geçen Çukurova Caddesi'nde dün akşam saatlerinde terör örgütü yandaşları, cezaevlerinde açlık grevi yapan PKK'lılara destek amacıyla esnafa kepenk kapattırıp, korsan gösteri düzenledi. Yolda barikat kurup, lastik yakan göstericiler, bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polislerine de taş ve molotof kokteylleri attı.

Bu sırada yaklaşık 200 kişilik grubu dağıtmaya başlayan çevik kuvvet polislerinden birine atılan molotof kokteyl isabet etti. Molotof kokteylinin sırtına düşmesiyle alev topuna dönüp, yanmaya başlayan polisin bu durumu MOBESE kamerasına da yansıdı.

TOMA ARACI POLİSE SU SIKTI

Adı açıklanmayan polis, darbelere karşı koruyucu özelliği olan 'robocop' kıyafetini aceleyle çıkarıp, başındaki kaskı yere attı. Yakındaki TOMA aracı da sırtından alevler yükselen polise su sıkıp, söndürdü. Saldırıyı hafif yanıklarla atlatan polisi, meslektaşları bölgeden uzaklaştırıp, hastaneye götürdü. Yaralı polisin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Olaylarda 4 kişi gözaltına alındı. Bölgede yapılan aramalarda kullanıma hazır 11 molotof kokteyli ile molotof kokteyl hazırlamaya yarayan malzemeler, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi.



FK(OA/COŞ)