Adana Alevi Bileşenleri'ni oluşturan Alevi Kültür Derneği, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Akdeniz Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Alevi Kültürünü Araştırma Derneği, Yüreğir Cem Yaptırma Derneği ve Şakirpaşa Cem Derneği üyesi yaklaşık 50 kişi, Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'nda bir araya geldi.

Grup adına konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Bölge Sorumlusu Mikdat Öztürk, Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Sürgü Beldesi'nde Alevi ailenin evinin önünde tacize varan biçimde davul çalınması nedeniyle yaşanan tartışma sonrasında teravih namazından çıkan 500-600 kişilik grubun 'Alevilere ölüm' ve 'Kafirler' diye sloganlar atıp, yürüyüş yaptığını, bunun münferit bir olay olmadığını söyledi.

Yaşanan olayların bir politikanın sonucunda ortaya çıktığını savunan Mikdat Öztürk, hükümeti eleştirip, şunları kaydetti:

"AKP, yeni anayasa tartışmaları yapılırken, Alevileri susturmak yoluyla istediği tek din konseptine ulaşmayı amaçlamaktadır. Sürgü'de yaşanan katliam girişimi, devlet yetkililerinin ve AKP hükümetinin verdiği talimatların sonucudur. Bu talimatın gereğini yapan mülki erkan, Sürgü'deki katliam girişimi karşısında sessiz kalmıştır. Devlet yetkilileri AKP'nin ret, inkar, yasaklama, korkutma ve susturma konseptinin yürütücüleridir. Biz, Alevi-Bektaşi kurumları ve demokrasi güçleri olarak diyoruz ki saldırıya uğrayan aileler Sürgü'den hiçbir yere gitmeyecektir. Canlarımıza her anlamda ve hem konumda sahip çıkacağız. Yeni bir Alevi katliamına seyirci kalmayacağız. Saldırıları kınıyor, İçişleri Bakanı ve Malatya Valisini acilen göreve çağırıyoruz."

Basın açıklamasının ardından grup, dağıldı.



CK(OA/CK)