Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Adana Tabip Odası ve Adana Ezcacılar Odası öncülüğünde düzenlenen kutlamalar, saat 13.00'da Mimar Sinan Kültür Parkı'nda başladı. Sendikaların yöneticileri ve üye gruplar, siyasi partilerin temsilcileri, meslek odaları temsilcileri, sivil toplum örgütleri üyeleri ve vatandaşlar, geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüşün yapılacağı Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'na alındı. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşe öğretmenler şiddete karşı kollarında siyah kurdelelerle katıldı.

CHP Adana Milletvekilleri Ümit Özgümüş ve Ali Demirçalı, CHP grubunun içinde yürüyüşte yer alırken, merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan belediyede çalışan temizlik işçileriyle kol kola korteje katıldı. Güzergah üzerindeki AK Parti Adana İl Başkanlığı önünde ve çevresinde çevik kuvvet ekipleri, Akrep denilen zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri aldı.

Ellerinde pankartlarla ve dövizlerle mitingin yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen kortejdekiler 'Yaşasın 1 Mayıs', 'İş barış özgürlük istiyoruz', 'Kadına şiddete hayır', 'İnsanca yaşamak istiyoruz', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Savaşa hayır', 'Tek yok devrim', 'Yaşasın sınıf dayanışması' sloganları attı.

AK Parti Adana İl Başkanlığı önünden geçiş sırasında da bazı gruplar hükümet aleyhine sloganlar attı.

Yaklaşık 100 bin kişi kapasiteli Uğur Mumcu Meydanı'nda gelen gruplar, tek tek anons edilip, alana alındı.

Öte yandan Adana'nın sahil ilçesi Karataş'ta ise Eğitim- Sen üyeleri, 33 yıl aradan sonra 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Yaklaşık 50 kişilik grup, ilçe merkezinden yaklaşık 500 metre kadar yürüdü. Sahilde bir süre sloganlar atan grup, olaysız dağıldı.