Olay, geçen perşembe günü merkez Seyhan İlçesi Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nde meydana geldi. Kaldırım işgallerine yönelik operasyon yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Yağ Camii durağı yakınlarında yolu daralttı.

Bu sırada özel halk otobüsü sürücüsü 28 yaşındaki Uğur Yılmaz, ani fren yaptı. Sert fren nedeniyle araçtaki yolcular, savruldu. Düşme tehlike geçiren yolcuların tepkisi üzerine aracını durduran Yılmaz, önündeki zabıta ekibine, "Yola nasıl çıkıyorsunuz? Az kalsın kaza yaptıracaktınız" diye bağırdı. Bunun üzerine zabıtalar ile Uğur Yılmaz arasında tartışma başladı. Tartışma uzayınca sinirlenen zabıtalar, özel halk otobüsüne binip, sürücü Uğur Yılmaz'a biber gazı sıktı. Bu sırada yaşanan arbedede sıkılan biber gazından yolcular da nasibini aldı. Biber gazı kapalı ortamda kullanıldığı için nefes almakta güçlük çeken yolcular, kendilerini dışarı zor attı. Öksürük krizine giren yolculara çevredeki esnaf yardım etti. Bir yandan zabıtalara tepki gösteren esnaf, diğer yandan mağdur yolculara su içirip, yüzlerini yıkattı. Biber gazıyla gözleri yanan yolcuların gözüne limon damlatıldı. Direksiyon başında fenalık geçiren sürücü Uğur Yılmaz ise güçlükle kendine geldi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekibi, gerginliğin daha fazla tırmanmasını önledi. Zabıtalardan şikayetçi olan sürücü Uğur Yılmaz, "Halkın canı bana emanet edildi. Başlarına bir şey gelse, biri hayatını kaybetseydi hesabını veremezdim. Otobüsün içine girip biber gazı sıkan zabıtaların hesap vermesini istiyorum" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bölgedeki güvenlik kamerası ve vatandaşların cep telefonuyla çektiği görüntüleri incelemeye aldı.



FK(OA/SS)