Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi'nce organize edilen 8'nci Uluslararası Engelli Gençlik Festivali için yurtdışı ve yurtiçinden gelen engelliler, Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a ziyaret etti. Azerbaycan, Romanya ve KKTC'den gelen gruplar, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a ülkelerine özgü hediyeler sunarken, Adanalıların konukseverliğinden dolayı teşekkür etti.

Engelli gençleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Zihni Aldırmaz, 'Engelsiz Kent Engelsiz Ülke' anlayışı ile hareket ettiklerini ve Adana'da tüm engelleri kaldırmaya kararlı olduklarını söyledi.

Türkiye'de engelli vatandaşların ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturduğunu kaydeden Aldırmaz, "Engellilerin daha iyi yaşam koşullarına sahip olması ve yaşam kalitelerinin artması konusunda tüm kurum ve kuruluşlara görev düşüyor. Biz de Adana Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin Adana'da yaşarken herhangi bir engelle karşılaşmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Aldırmaz, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için bir dizi çalışma yürüttüklerini, kentte kavşak ve kaldırımları engelsiz hale getirdiklerini, trafik ışıklarına görme engelliler için sesli uyarı sistemi kurulduğunu, belediye otobüslerine engelli rampaları monte edildiğini kaydetti.

Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise 8. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali etkinliklerinin yarın saat 13.30'dan itibaren merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Serinevler Spor Salonu'nda yapılacağını hatırlatıp, tüm kent halkını davet etti.

Sportif şovlar, müzikli danslar ve pandomim gösterilerinin festivalde sunulacağını anlatan Karakaya, kutlamalar öncesi saat 10.30'da Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunacaklarını belirtti.

Atatürk'ün manevi huzurunda festivalin 8'inci yılında 8 tane beyaz güvercini tüm dünyada barış olması dileğiyle uçuracaklarını vurgulayan Karakaya, "Tüm Adanalıları Atatürk Parkı'na bekliyoruz. Engelli engelsiz herkesi aramızda görmek istiyorum. Birlikte yaşamanın engeli yoktur. Yurt içinden ve yurt dışından gelen konuklarımızla festivalimizin çok iyi geçeceğine inanıyorum. Adanalılar da etkinliklerimize katılarak, bize güç versinler" diye konuştu.