Yaklaşık 50 kişiden oluşan ilk grup, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen askerlerden 25 yaşındaki Piyade Onbaşı Ahmet Tosun'un ailesinin oturduğu merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Gültepe Mahallesi'nde toplandı. Türk bayrakları ile yürüyüşe geçen grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmüz' sloganları atarak yürüdü. Kozan Caddesi üzerinde İstiklal Marşı okuyarak yürüyen 50 kişi, merkez Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

Burada yaklaşık 80 kişilik bir başka grup da terörü protestoya başladı. Bunun üzerine ilk grup parktan ayrılıp, dağıldı.

İkinci grup, Atatürk Parkı'nda bir süre terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı. İstiklal Marşı söyleyen grup, Gazipaşa Bulvarı'na yürürken, 'Kaç çocuk yapalım, kaçı kız, kaçı erkek olsun? Kızların kaçı tecavüze uğrasın, erkeklerin kaçı şehit olsun' yazılı pankartı taşıdı. Baraj Caddesi'nden Kenan Evren Bulvarı'na kadar yürüyen ve sloganlar atmayı sürdüren gruba polis müdahale etmedi. Polisin geniş güvenlik önlemi altında bu gruptakiler de olaysız dağıldı.



FK(BY/SS)