İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Organize Suçlar Bürosu ekipleri, tefecilik yapan bir şebekenin zor durumda kalanlara senet karşılığında faizle para verdiğini belirledi. Ekipler, takibe alınan şebekenin borcunu zamanında ödeyemeyenleri tehdit ettiklerini, zorla tarla ve evlerine el koyduklarını belirledi.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda harekete geçen jandarma ekipleri, merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde 11 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan çalışmada, şebekenin lideri olduğu ileri sürülen F.S. ile birlikte Adana Adliyesi'nde katip olarak çalışan M.A., N.Ç., K.Ç., B.Ç., G.S. ve F.U. gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerindeki aramalarda bir tabanca, 2 şarjör, 67 mermi, 1 av tüfeği, farklı kişiler adına düzenlenmiş 332 senet, 12 tapu, alacak- verecek hesaplarının tutulduğu 7 ajanda, 9 cep telefonu, 9 sim kart ele geçirildi.

Gözaltındaki şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden örgüt lideri F.S. ile N.Ç. ve K.Ç. tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.