Adana'da silah kaçakçılığı yapıldığı bilgisi üzerine bir eve baskın düzenleyen polis ekipleri, içeri girmeye çalışırken, uzun namlulu silahla tarandılar. Operasyonda 3 polis memuru yaralanırken, iki katlı evde eşi ve iki çocuğunu rehin alıp, kendisine kalkan yapan şüpheli, yaralı polislerin hastaneye götürülme telaşı sırasında bitişik evlerin damlarından atlayıp, kaçtı. 

Olay, Merkez Yüreğir İlçesi Akıncılar Mahallesi 3948 Sokakta saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri silah kaçakçılığı yapıldığı bilgisi üzerine 41 yaşındaki Ali Çoban'ın yaşadığı iki katlı eve baskın yaptı. Polislerin geldiğini fark eden Ali Çoban, evinde sakladığı uzun namlulu silahla polislerin üzerine ateş etti. Üzerlerine kurşun yağan polislerden Başkomiser Kemal Dağlı, polis memurları Arafat Alkan ve Esat Göçmen yaralandı. Polislere uzun namlulu silahla ateş eden Ali Çoban da eşi ve iki çocuğunu rehin alıp, kendisine kalkan yaptı. Yaralı 3 polis, operasyona katılan diğer meslektaşları tarafından Yüreğir Başkent Hastanesi'ne götürüldü.

Polis memurlarının vurulmasının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi ve özel harekat timleri gönderildi. Polislerin evde yaptığı araştırmalarda şüpheli Ali Çoban bulunamadı. Saldırganın rehin aldığı eşi ve iki çocuğu ise polis merkezine götürüldü. Eşini ve çocuklarını kendisine kalkan yapan Ali Çoban'ın, yaralı polislerin hastaneye götürüldüğü sırasında evden çıkıp, bitişikteki binaların damına geçerek, kaçıp izini kaybettirdiği sanılıyor.  

Yüreğir Başkent Hastanesi'nde tedaviye alınan Başkomiser Kemal Dağlı'nın çenesinden vurulduğu ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Aynı hastanede tedavi gören Arafat Alkan'ın başında kurşun sıyrığı bulunduğu bildirildi. Numune Hastanesi'ne götürülen Esat Göçmen'in ise hafif şekilde yaralandığı, sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Kozan doğumlu olduğu ve silah kaçakçılığından sabıkası bulunduğu belirtilen Ali Çoban'ın yakalanması için kentin dört bir yanında operasyonlar sürüyor.



FK,YB,CK (BY/RT)