Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Bölge Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, askeri ve resmi erkan ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, şehit ve gazilerin özgeçmişlerini içeren sinevizyon gösterisiyle devam etti. Salonda bulunanları hüzünlendiren sinevizyon gösterimi sırasında, bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra kürsüye çağırılan şehit yakınları ve malul gazilere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Vali Hüseyin Avni Coş tarafından tek tek madalyaları verildi. Bazı şehitlerin eşleri yerine, madalyaları çocuklarına takan Vali Coş, onlarla yakından ilgilendi.

'Devlet Övünç Madalyası' verilen şehit ve gazilerin isimleri şöyle:

Şehit Hacı Emin Pişkin (Jandarma Uzman Çavuş), Şehit Yusuf Tuna Güzey (Jandarma Uzman Çavuş), Şehit Metin Can (Jandarma Uzman Çavuş), Şehit Emrah Yalım (Uzman erbaş), Şehit Serdar Yeşilyurt (Çavuş), Halis Dinler (Er-gazi).

CK(BY/ESM)