Merkez Seyhan ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi tiyatro binası önünde toplanan protestocular, 'Katil ABD, Ortadoğu'dan defol', 'Madem çıktı tezkere, Tayyip gitsin askere', 'Katil ABD, işbirlikçi AKP' sloganları atarak, Atatürk Caddesi ve Gazipaşa Bulvarı'nı takip ederek 2 kilometre yürüdü. Ak Parti İl binası önünde toplanan eylemciler adına konuşan Güven Boğa, KESK Adana Şubeler Platformu, DİSK Çukurova Bölge, Adana Tabip Odası, TMMOB Adana İKK, Enerji-Sen, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Tunceliler Derneği, Öğrenci Kollektifleri, BDSP, Halkevleri, Anadolu Der, İHD, CHP, ÖDP, TKP ve Adana Halkların Demokratik Kongresi'nin ortak bildirisini okudu. Hükümet yetkililerinin bu tezkerenin savaş olarak değerlendirilmemesi açıklamasının inandırıcı olmadığını belirten Boğa, "Aylardır, bilinçli olarak sürdürülen gerilim politikaları bu tezkerenin, zamanı geldiğinde, savaş tezkeresi olarak kullanılacağını göstermektedir" dedi.

BÖLGE KAN GÖLÜNE DÖNECEK

Ak Parti hükümetinin her fırsatta gerilimi kışkırtan söylemlerde bulunduğunu vurgulayan Boğa şöyle devam etti: "Bu tezkere ile savaş yetkisi alan AKP iktidarının bölgede yürüteceği savaşın iki ülke arasında olmayacağı açıktır. İşin içinde, İran, Irak, Suriye, Lübnan, bağlantılı olarak Rusya, Çin, Türkiye, ABD ve İsrail'e uzanan taraflarla bölge adeta kan gölüne çevrilecektir. AKP iktidarı, ABD'nin bölgeye dair planlarının bilinçli olarak taşeronluğuna soyunmuştur. Bu politikalar Türkiye halkına acı, kan, gözyaşı, yoksulluk getirecektir. Dahası, etnik ve mezhep çatışmasıyla ülke tam bir cehenneme çevrilecektir. Şimdi emek ve demokrasi güçlerine düşen görev, bu savaş tezkeresinin kullanılmasına izin vermemek, bu yetkiyi engellemek için mücadele etmektir."

200 kişilik grubun katıldığı yürüyüş, Ak Parti il binası önünde yapılan basın açıklamasının ardından, olaysız sona erdi.

 

CK (CK/RT)