İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerine, merkez Seyhan İlçesi'nin Akkapı Mahallesi'nde bir evin deposunda oluşturulan imalathanede, tanınmış markalara ait deterjanların sahtesinin üretildiği bilgisi ulaştı. İhbarı değerlendiren ekipler, S.H.'ye ait imalathaneye baskın düzenledi. İmalathanede yapılan aramalarda, 2 bin 408 litre sahte deterjan ile deterjan yapımında kullanılan 200 litre hammadde ele geçirildi. İmalathanenin sahibi S.H. ile yanında işçi olarak çalışan A.T. gözaltına alındı.

Marka ve Tescil Kanunu'na uygun olarak imalat izni bulunan S.H.'nin kendisine ait bir deterjan markası olduğu belirlendi. Kendi ürünlerini imal ederken, çöpten topladığı kullanılmış deterjan ve yumuşatıcı ambalajlarına da dolum yapan S.H., "Benim ürünlerim, gerçeğinden daha iyi temizliyor. İnanmayan gelsin kullansın. Ben öyle sahtekarlık yapmam" diye savunma yaptı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından S.H. ile A.T., yazılan para cezasının ardından serbest bırakıldı. Sahte temizlik ürünleri ise imha edildi.