Adana'da göreve başladığı gün, "Vatandaşlara nazik davranın" talimatı veren Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, bu çağrısının uygulanması için de farklı  bir yönteme başvurdu. Gürkan, Foto-Film Şube Müdürlüğü'ne talimat vererek, personelin asayiş uygulaması, araç takibi ve trafik kontrollerinde nasıl davranılması gerektiğini anlatan kısa metrajlı film hazırlattı. Hazırlanan filmler Asayiş ile Trafik Şube müdürlükleri başta olmak üzere bütün personele izlettirildi.

Gelişigüzel noktalarda uygulama yapılmayacağının hatırlatıldığı filmde, uygulamaya katılacak ekiplerde bulunması gereken malzemeler, uygulama noktasının saptanması, çevre güvenliği alınması, araçların durdurulması, araçta bulunanlara davranış biçimleri, kaçan aracın takibi, yakalanması halinde yapılacak müdahale ve zor kullanmayı gerektiren durumlarda yapılacaklar tek tek anlatıldı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ELEŞTİRİSİ DİKKATE ALINDI

Eğitim filminin hazırlanmasında sivil toplum örgütlerinden gelen eleştirilerin rol oynadığını belirten Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, "Hiçbir vatandaşımız kötü muameleyi hak etmiyor. Kaldı ki, uygulama noktasında 2-3 saat bekletilmesi de doğru değil. Bir hanım vatandaşımızı erkek memurun aradığı durumlarla karşılaşıldı. Bu tip olumsuzlukların önlenmesi için elimizdeki doğru ve yanlış uygulamaların yer aldığı görüntüler birleştirildi ve bu film ortaya çıktı. Bunu da rütbeli, rütbesiz bütün polis mensuplarına dağıttık ve izleyip, kendi el yazılarıyla eleştirilerini belirtmesini istedik. Sonuçta da görülen yanlışlıklar, aksaklıklar düzeltilerek olması gereken durum ortaya çıktı. Adana halkına en iyi hizmeti vermek ve onların huzurunu sağlamak için çalıştığımızı göstermek istedik" diye konuştu.



FK(OA/CK)