Bazı okullarda öğrenci ve öğretmenlerin Kılık-Kıyafet Yönetmeliği'ne uymadığını, okul yönetimlerinin de bu duruma kayıtsız kaldığını ileri süren Kamuran Karaca, "Okulların gericileştirilmesine ve ayrımcı uygulamalara izin vermemek, özgür ve demokratik okul istemek için sendika genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da 5 Aralık'ta sivil itaatsizlik eylemi yapılacak, kot pantolon giyilerek okula gidilecek" dedi.

BAŞÖRTÜSÜ TAKIYORLAR

Bazı kadın öğretmenlerin ve kız öğrencilerin okullarda başörtüsü taktığını, bazı erkek öğretmenlerin kravat zorunluluğuna uymadığını öne süren Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca şöyle konuştu:

"Bu yaşananlar, okullarda eğitim emekçilerini karşı karşıya getiriyor. Yıllardır bıyık şekli, etek boyu, saç uzunluğu, makyaj ve küpe deliği gibi nedenlerle soruşturma açılarak çeşitli cezalar veriliyor. Başörtüsü takma ve kravat zorunluluğuna uymamaya ise göz yumuluyor. Sessiz kalmamak için tüm öğretmenleri eyleme destek vermeye çağırıyorum." 



YB(OA/COŞ)