Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Caddesi'ndeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünde toplanan kamu çalışanları, 'Hükümet istifa', 'Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır' sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Memurlar, taşıt trafinin yoğun olduğu Ali Münif Yeğen Ağa Caddesi'ni takiben 5 Ocak Meydan'nı ilerlerken, bir polis amiri megafonla yapılan yürüşün yasa dışı olduğunu söyleyip, eyleme son verilmesini istedi. Uyarılara rağmen yürüyüşü devam ettiren memurlar 5 Ocak Meydanı'ndan dönüş yapıp, Çakmak Caddesi'ni takip ederek İnönü Parkı'na geldi. Yürüyüş güzergahındaki araç trafiği yaklaşık bir saat süreyli kilitlendi.

Bir kilometre kadar kortej oluşturan eylemcilerin bağlı bulunduğu sendikaların temsilcileri İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Hükümeti eleştiren konfederasyon temsilcileri, istedikleri zam oranı verilene kadar farklı eylemlere devam edeceklerini bildirdi. Daha sonra parkın içine geçen eylemciler, oturma eylemi başlattı.

OKULLARDA DERS YAPILMADI

Adana'da kamu çalışanlarının iş bırakması nedeniyle bir çok okulda ders yapılamadı. Okullara gelen öğrenciler öğretmenlerini bulamayınca evlerine döndü. Eyleme katılan demiryolu çalışanları da dün gece saat 24.00'ten itibaren trenleri çalıştırmadı. Posta işletmesindeki görevliler de çalışmayı bıraktı. Polisin geniş güvenlik aldığı yürüyüş güzergahında esnaf ve vatandaşlarda eylemcilere destek verdi. Bazı vatandaşlar eylemcilere soğuk su servisi yaptı. Eylemciler, yürüyüş güzergahında davul zurna eşliğinde halay çekti.

DAVULCU KARABORSASI

Çok sayıda işyeri ayrı ayrı davul-zurnacı tutarak yürüyüş alanına doğru gittiği için kentte davul- zurnacı karaborsası yaşandı. Davul vu zurnacılar, normal günlerde daha az ücret istemekle birlikte görev nedeniyle yarım saatliğine 60-100 lira arasında ücret aldıklarını söyledi.



MK(OA/SS)