İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde 4 gün önce 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın parkta oynarken maganda kurşunuyla yaşamını yitirmesi, 3 yıl önce piknik yaparken başından vurularak öldürülen ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi Akif Can Yıldız'ın ölümünü akıllara getirdi.

Yeşilevler İlköğretim Okulu öğrencisi Akif Can, 12 Temmuz 2009'da ailesiyle birlikte gittiği Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki mesire bölgesinde ailesiyle piknik yaparken, tetiğini kimin çektiği bilinmeyen tabancadan çıkan 9 milimetre kurşunla başından vurulup, ağır yaralandı. Ailesi tarafından hastaneye götürülen Akif Can, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Akif Can'ı öldüren kişinin bulunması için seferber olan Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, o dönemde cinayetin işlendiği semtte yaşayan aralarında avukat, doktor ve polislerin de bulunduğu 100'ün üzerinde kişinin tabancasını inceledi. Ancak kriminal incelemelerde bir bulgu elde edilemedi. Çok sayıda polisin katılımıyla olay yerinde yapılan aramalarda da boş kovan bulunamadı.

Olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen ele geçirilen her ruhsatsız tabancanın Akif Can'ın cinayetinde kullanılıp kullanılmadığını özellikle kontrol ettiklerini belirten bir polis yetkilisi, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün katilin peşini bırakmadığını söyledi. Adana'da son 3 yıl içinde bin 500'e yakın ruhsatsız tabanca ele geçirildiğini vurgulayan polis yetkilisi, bu konuda çalışmanın devam edeceğini, cinayetle ilgili bilgi veya duyumu olanların 155 Polis İmdat hattını arayabileceğini belirtti.



MK(OA/CK)