Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önünde toplanan yaklaşık 50 sağlıkçı adına konuşan Adana Tabip Odası Kadın Hekimlik Komisyonu Başkanı Dr. Resmiye Kaya, hiç bir kadının güle oynaya kürtaja gitmediğini belirtti. Her kadının kürtaj hakkı olduğunu savunan Dr. Kaya şunları söyledi:

"Sayın Başbakan sizi uyarmak zorundayız. Sağlık ve sosyolojik yönden bir gereklilik olan kürtajı yasaklayabilirsiniz ama engelleyemezsiniz. Kürtaj kadın için zorunluluk olduğunda, kalıcı sakatlıklara neden olan eski yöntemlere başvurulmasına sebep olursunuz. İşte o zaman cinayet olur."

'KÜRTAJ YASAKLANDIĞINDA, YASADIŞI GİRİŞİMLER ARTAR'

Kadın Doğum uzmanı Dr. Hamdi Karanfil de, dünyada anne ölümlerinin üçte birinin güvenli olmayan düşüklerin sonucuna bağlı olarak ortaya çıktığını belirtti. Dr. Karanfil şöyle dedi:

"Kürtajla ilgili katı yasaklamaların olduğu ülkelerde, yasa dışı güvenli olmayan koşullarda girişimler artmaktadır. Ülkemizde, bir çok kadın kürtaj yaptıramadığı için çocuğunu düşürmeye çalışırken yaşamını yitirdi. Şiş, süpürge çöpü, sabun ve aspirin gibi cisimlerle yapılmaya çalışılan düşük girişimleri ardında oluşan ciddi ve ölümcül vakalarla karşılaştık."

Yapılan açıklamaların ardından, 'Rahmimizde oy değil, çocuk taşıyoruz', 'Benim bedenim benim kararım' diye slogan atan eylemciler dağıldı.



MK(BK/COŞ)