Mahkeme heyeti karşısında kendini savunan BDP'li Hüseyin beyaz ile diğer sanıklar, "Korsan gösteri değil, fuhuşa ve uyuşturucuya karşı eylem için hazırlık yaptık" diyerek suçsuz olduklarını öne sürdüler. Ova Mahallesi'nde 2010 yılının Temmuz ayında korsan gösteriler için yapılan hazırlık yaptıkları belirlenen dönemin BDP Seyhan İlçe Başkanı Hüseyin Beyaz (46) ile Agit Bayav (20), Murat Cengiz (19), Delil Şendur (20), M.Z.T. (21) ve F.Ç. (19) gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada molotof kokteyli yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve örgütsel döküman ele geçirildi.

Tutuklu sanıklardan Beyaz, Bayav, Cengiz ile Şendur ile tutuksuz sanıklar M.Z.T. ve F.Ç., ‘PKK örgütü adına suç işlemek, terör örgütünün propagandasını yapmak, görevi yaptırmamak için direnmek, patlayıcı madde bulundurma, genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak' suçlarından 32'şer yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları Özel Yetkili 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Beyaz, Bayav, Cengiz ve Şendur'u ‘PKK örgüt üyeliğinden’ 9'ar yıl, ‘PKK’nın propagandasını yapmaktan’ ise 2 yıl olmak üzere, 11'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

MK(CK/SSA)