Merkez Seyhan İlçesi Kayalıbağ Mahallesi'ndeki İnönü Parkı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Suriye ve Filistin'deki savaşların sona erdirilmesi için eylem yaptı. Eylemci gençler hükümet, ABD ve NATO aleyhinde sloganlar atarak, 'Katil NATO Ortadoğu'dan defol', 'İşbirlikçi AKP', 'Türkiye Suriye kardeştir, Amerika kalleştir' sloganları attı.

İnönü Parkı'ndan Atatürk Parkı'na yürüyüş yapmak isteyen gençlere polis izin vermedi. Gençler, kartonlardan yaptıkları sembolik füzelerini yere atarak, ayaklarıyla ezdi, parçaladı. Türkiye, Suriye ve Filistin bayraklarının yanı sıra Atatürk ve Beşar Esad posterleriyle eyleme katılan gençler, emperyalizmi bir balona benzeterek, ellerindeki balonları patlattı.

TGB Adana İl Başkanı Eren Dinçsoy yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Buradaki irade, 90 yıl önce Fransız emperyalizmini bu topraklarını kovan iradedir. Bu irade, Cumhuriyet'i kuran iradedir. Çünkü bugün de, aynı 90 yıl önce olduğu gibi Adana ve Türkiye toprakları işgal altındadır. Dün Almanya, Hollanda ve Amerika parlamentoları, bu topraklara binlerce asker yollamak için karar çıkartıyorlar. İşbirlikçi AKP hükümeti ise 'bu kadarı yetmez, daha fazla asker, daha fazla füze gönderin' diye NATO'ya yalvarıyor. Ama şunu iyi bilsinler, 90 yıl önce onları nasıl gömdüysek, bugün de aynen o şekilde gömeceğiz. Buradaki halk, bugünün Kuva-i Milliye'sidir."

'KAZANAN NASIR, ESAD OLACAK'

Kuva-i Milliye ruhunun Filistin, Irak, İran ve Suriye'de de var olduğunu belirten Dinçşoy şöyle devam etti:

"Filistin kazanmıştır! Yedi düvele kazandığını ilan etmiştir. Biz de buradan Filistin halkına selam gönderiyoruz. Mücadeleleri, mücadelemizdir. Yarın da Suriye kazanacaktır. Bugün NATO sevdalıları, Kürecik'te füze kalkanını, Hatay'da, Antep'te, Maraş'ta, Kilis'te, Osmaniye'de, Adana'da terör kamplarını kuranlar, binlerce Coni'ye, bu toprakları işgal ettirenler, milyonlarca Müslüman Iraklıya tecavüz edenler, Suriyeli kardeşlerimize bomba yağdıranlar, karşılarında bizi bulacaktır. Kazanan Nasır olacaktır, Esad olacaktır, kazanan Mustafa Kemal'ler olacaktır. Yaşasın Türkiye- Suriye kardeşliği, kahrolsun Amerikan emperyalizmi."

Basın açıklamasından sonra gençler olaysız dağıldı.



CK(OA/COŞ)