Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, 1 kilometre uzaktaki AK Parti İl Başkanlığı'na protesto yürüyüşü yaptı. Geçen yıl Adana Numune Hastanesi'nde uğradığı döner bıçaklı saldırıdan son anda kurtulan Çocuk Doktoru Perihan Yasemen Canöz de eylemde, öldürülen meslektaşının fotoğrafını taşıdı.

Yol boyunca 'Sağlık Bakanı istifa' sloganı atan eylemciler, AK Parti İl Binası'na siyah çelenk bıraktıktan sonra Atatürk Parkı'na yürüyüşe geçti. Geniş güvenlik önlemi altında Atatürk Parkı'na ulaşan eylemcilere, yol üzerindeki sağlık kuruluşlarında çalışan meslektaşları da katıldı. 

Atatürk Anıtı'na, üzerinde 'Yastayız' yazan siyah çelenk bırakan eylemci sağlık çalışanları adına açıklamayı Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten yaptı. Ökten, "Meslektaşımızı Sağlıkta Dönüşüm Programı ve onu uygulayanlar öldürdü. Şiddeti uygulayanlar kadar sessiz kalanlarda suçludur. Bu olayları münferit olarak değerlendirenler, şimdi TBMM'de sağlığa yönelik şiddet araştırılması için önerge vermektedirler" dedi.

Açıklamanın ardından sağlık çalışanları, yere serilen doktor önlüğünün üzerine çiçekler bırakarak eylemlerini sonlandırdı.