Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile çok sayıda davetlinin izlediği turnuvanın açılış konuşmasını yapan ATDSK Başkanı İlker Güner, "Hülya Avşar, Türkiye'de tenis sporuna katkı sağlıyor. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da önemli çalışmalar yapıyor. Adana'da bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Hülya Cup'ı sürdüreceğiz" dedi.

Turnuvada 11'inci yıla girdiklerini söyleyen Hülya Avşar, "Hülya Cup, zaman içinde büyüdü ve geliri tenisçi olma niyetinde başarılı olan çocuklara burs verme niyetine dönüştü. İstanbul dışına çıkmak, arzumuz değildi. Burs alan çocuklarımız çoğaldıkça ve onlar her turnuvada şampiyon oldukça İstanbul dışına da çıkmaya karar verdik. Adana bizim için her yıl olacaktır diye düşünüyoruz. Burada harcanan herşey kuruşuna kadar çocuklara gidiyor. İnşallah bir gün Wimbledon'da Single oynayacak sporcularımız olur diye dua ettim. Bunun için de büyük çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Zen Pırlanta, Hülya Avşar'a pırlantalarla süslü üzerinde tenis raketi bulunan kolye hediye etti.

Hülya Cup'ın 13 Ekim'de final karşılaşması yapılacak, ödül töreni ise Hülya Avşar'ın katılımıyla 20 Ekim'de Adana'da olacak.


AP (AP/AAA)(FOTOGRAF)