ÇDSO Müdürü Okan Urşan, 'Adana'da Her Hafta Senfoni Var' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, sezon boyunca yurtiçi ve yurtdışı turnelerine çıkacaklarını, eğitim konserleri düzenleyeceklerini ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alacaklarını söyledi. 33 haftada 70 konser vereceklerini açıklayan Urşan, sezon boyunca 16'si yabancı 78 solistin ve 11'i yabancı 33 şefin sahne alacağını kaydetti.

Senfoniyi tanıtmak ve sevdirmek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Urşan, "Hedefimiz, çok sesli evrensel müziği, Türk ve yabancı motifleri halkımıza tanıtmak, sevdirmek ve çok sesli düşünebilmeyi aşılamak. Bu kapsamda sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyor ve destekliyoruz. Yıl içinde birçok eğitim konserleri düzenliyoruz" dedi.

BAĞLAMA KONÇERTOSU

Yıl boyunca yapacakları konserlere yoğun ilgi beklediklerini de vurgulayan Urşan, şunları söyledi:

"Yeni sezonda ilgi çekecek bir program hazırladık. Örneğin; ikinci haftada ünlü bağlama sanatçısı Erdal Erzincan ile bağlama konçertosu yapacağız. Her yıl düzenlediğimiz yeni yıl konserimiz de bu sezon da çok eğlenceli ve keyifli olacak. Ünlü Latin jazz piyanisti, aranjörü ve prodüktörü Emir Ersoy'un da içinde bulunduğu salsa müzikleri yapan grup konser verecek. Hilton Oteli'nde yapılacak konserde dansçılar da sahne alacak. Adana'nın kurtuluş gününe özel 5 Ocak Özel Konseri düzenleyeceğiz. Bu konserde arya ve kahramanlık türküleri yer alacak. Kapanış konserini de Burcu Güneş ve Eflatun ile yapacağız."

Yıl boyunca Almanya ve İstanbul'a turne düzenleyeceklerini de aktaran Urşan, Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenleyecekleri eğitim konserleriyle 10 bin çocuğa ulaşmayı planladıklarını söyledi.



ÇA(OA/COŞ)