BDP'nin Adana'daki nevruz mitingi, terör örgütü yandaşlarının korsan gösterilerine sahne olan merkez Seyhan İlçesi'nde Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki Karasu Kavşağı'nda gerçekleşti. Polisler, kutlamaların yapıldığı alana yaklaşmayıp 500 metre kadar uzakta görünmeyen noktalarda toplandı. Zaman zaman PKK lehine sloganlar atılan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Ahmet Fazıl Türk ile BDP yöneticilerinin de katıldığı kutlamalarda, ateş yakılıp, halaylar çekildi. Mitingde PKK elebaşı Abdullah Öcalan posteri taşıyan yüzleri kapalı 2 kişi, konuşmaların yapıldığı platforma çıktı. Görevliler bu kişileri sahneden indirdi.

DEMİRTAŞ SERT KONUŞTU

Mitingde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, nevruz kutlamalarına izin verilmemesi eleştirdi. Demirtaş, şöyle dedi:

"Kürt halkı özerklik istiyor. Nevruzu İçişleri Bakanlığı genelgesiyle dayatmaya çalıştılar. Nevruz halkın bayramıdır. Halk ne zaman isterse o zaman kutlanacaktır. Nitekim öyle de oldu. Kürt halkı Kürdistan'a özerklik istiyor. Öcalan'a özgürlük istiyor. Kendi kendini yönetmek istiyor. Nevruz kutlamalarıyla oluşan kazanımlar bunun bir göstergesidir. Zalim Dehak'a boyun eğmeyen Kürt halkı genelgelere, baskılara boyun eğmeyecektir."

Mitingi izleyen gazetecilere de seslenen Demirtaş, "Biz gücümüzü biliyoruz. Ama siz, buradaki kalabalığı yazmayacaksınız."

BAZILARI TAŞ ATILMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Miting dağılımında küçük gruplar, Dağlıoğlu Polis Merkezi'ni taşladı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba panzerden basınçlı su sıkıp, gaz bombası atarak müdahale etti. Polise taş atmak isteyenlere, aynı grup içinde bulunan bazı kişiler engel olmaya çalıştı. ÇÜ'DE BAYRAM HAVASINDA KUTLANDI

Çukurova Üniversitesi'ndeki (ÇÜ) nevruz kutlamaları ise bayram havasında yapıldı.. ÇÜ yönetimi tarafından Balcalı Kampüsü'ndeki Mithat Özsan Amfisi'nde düzenlenen kutlamalarda öğrenciler halay çekip, dans etti. ÇÜ Halkoyunları Topluluğu da halkoyunları gösterisi düzenledi. Grubun gösterisi sürerken elektrikler kesilince teypten yapılan müzik yayını durdu. Buna aldırış etmeyen gruptakiler ise gösterilerini sürdürdü. Bunun üzerine izleyiciler de alkışlarla gruba destek verdi. ÇÜ Halk Müziği Topluluğu'nun seslendirdiği nevruz ve bahar şarkılarıyla gönüllerince eğlenen öğrencilere daha sonra ayran ve pilav ikram edildi. Kutlamayla ilgili açıklama yapan ÇÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Rıfat Ulusoy, "Nevruz Anadolu'da önemli bir ritüeldir. Baharı coşkuyla kutluyoruz" dedi.



YB(OA/İD)