Adana Büyükşehir Belediyesi'nin eski binasının önünde toplanan Yüreğir Toptancı Hali esnafı, kayıt altında olmalarına rağmen, toptancı halinin 'tescil' edilmediğini söyleyerek, çifte standart uygulandığını öne sürdü. Yüreğir Sebze Hali Derneği çatısı altında bir araya gelen yaklaşık 60 kişilik grup, “Esnaf burada, başkan nerede?" sloganları atarak, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile görüşmek istedi.

Yüreğir Sebze Hali Derneği 2'nci Başkanı Hacı Yükselyayla, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren 5957 sayılı hal yasasının, kayıt dışı ekonomiye karşı çıkarılan bir yasa olduğunu ileri sürdü. Yükselyayla, yasa gereğince hal kayıt sisteminin oluşturulduğunu ve bu sisteme dahil olmaları için 'tescillerinin' yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Adana'daki Vedat Dalokay Hali'nin tescilinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını anlatan Yükselyayla, Yüreğir Toptancı Hali'nin tescilinin yapılmamasını eleştirdi.

SÜRESİZ AÇLIK GREVİ

Yüksekyayla, “Sorunumuz çözülene kadar esnaf arkadaşlarımız süresiz açlık grevine başlıyor. Bu süreçte oluşacak ölümlerden, meydana gelecek fiziksel hasarlardan ve bütün olumsuzluklardan Büyükşehir Belediyesi sorumludur" dedi.

Eylemin ardından üzerinde 'Yüreğir Hali'nin tescilini istiyoruz' yazılı tişörtler giyen 38 hal esnafı, Abidin Dino Sanat Parkı'nda açlık grevine başladı. Esnaf, sorun çözülmezse grevi, 'ölüm orucuna' çevireceklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise konuyu ilgilileriyle görüşüp, sorunu çözdüklerini belirterek, daha düzenli bir çalışma için Adana'daki toptancı hallerini tek bir çatı altında toplama konusunda çalışmalar yapacaklarını söyledi. Aldırmaz, yeni hal kompleksinin Karataş yolu üzerine yapılması planlandığını bildirdi.