Gürcistan'dan yurda kaçak olarak giren El Kaide örgütü üyelerinin, Şanlıurfa üzerinden yurt dışına çıkmaya çalıştığı bilgisini alan Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 Temmuz'da Adana ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Yapılan baskınlarda, kimlikleri açıklanmayan 2'si Gürcistan uyruklu, 5 kişi yakalandı.

Operasyonda şüphelilerin üzerinde ve saklandıkları yerlerde yapılan aramalarda, 9 bin 900 ADB Doları, 2 bin 500 TL, 1 bıçak, 1 dizüstü bilgisayar, 3 cep telefonu ve bunlara ait sim kartları, 2 hafıza kartı, 6 kitap, 2 sırt çantası, 2 pusula, 1 kredi kartı ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelillerin örgüt içinde kod isim kullandıkları, Şanlıurfa ve Hatay'daki örgüt üyeleri ile iletişime geçerek örgüte eleman kazandırdıkları öne sürüldü. Yurt dışındaki örgüt kamplarına eleman gönderdikleri iddia edilen şüphelilerin, dinlemelere takılmamak için şifreli konuşarak anlaştıkları ve yurt dışına gidecek elemanlar için transit geçiş sağladıkları ileri sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


(BY/AK)