Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Mehmet Göl, cumhuriyetin 89'uncu yıldönümü olan 29 Ekim 2012'de 'Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz' adıyla yürüyüş ve miting gerçekleştireceklerini duyurdu. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde miting düzenleme komitesi üyeleriyle birlikte açıklama yapan Göl, "29 Ekim Pazartesi günü saat 15.00'te ASKİ Kavşağı'nda toplanıp Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinden Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüyücek ve orada mitingimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

İZİN BELGESİNİ GÖSTERDİ

Yürüyüş ve mitingle ilgili aldıkları izin belgesini gösteren Mehmet Göl, "Kanla, irfanla kurduğumuz cumhuriyetimize sahip çıkmak için alanlardayız. Yurtsever halkımızı ay yıldızlı bayrağını alarak mitinge katılmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine, miting ve yürüyüş için 12 Ekim'de izin başvurusu yapıldığını, talebin 20 Ekim'de kabul edildiğini aktaran Göl, miting düzenleme komitesinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İşçi Partisi ve Emekli Astsubaylar Derneği'nden yetkililerin bulunduğunu söyledi.