CHP Adana İl Kongresi, dün merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Serinevler Spor Salonu'nda 634 delegenin katılımıyla yapıldı. Divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun yaptığı kongrede, tek aday olarak seçime giren Orhan Sümer il başkanlığına seçildi. Toplam 30 kişilik yönetim kurulunda 8 kadın listeye girerken, 28 kişilik kurultay delegesi listesinde hiçbir kadının adı yer almadı. Kongreye katılan CHP'li kadınlar, alkışlarla bu durumu protesto etti. CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Göksu Günay, şubat ayında yapılan CHP Tüzük Kurultayı'nda, partinin her kademesinde yüzde 33'lük kadın kotasına uyulmasının zorunlu kılındığını söyledi.

'TÜZÜK İHLALİ YAPILDI'

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Dinigüzel, kongrede tüzük ihlali yapıldığını söyledi. Dinigüzel, "Dün yapılan kongrede tüzük ihlali yapılmıştır. Tüzüğe göre kadınlara yönetim ve kurultay delegeliğinde gerekli yer verilmemiştir. Uyarılarımıza rağmen bu düzeltilmemiştir. Bu nedenle Seyhan İlçe Seçim Kurulu'na kongrenin iptali için dilekçe verdik" dedi.

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ise kongrenin tüzüğe uygun olarak yapıldığını söyledi. Kongrede, kurultay delegeliği için divana başvuru olmadığını öne süren Sümer, "Tüzük 'müracaat olursa ve gerekli görülürse' diye bir hüküm koymuş. Biz kongremizi yaptık. Kongrenin iptali için İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yapıldığından benim haberim yok. Ama arkadaşlarımızın en doğal hakkıdır" diye konuştu.