Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'nda biraraya gelen ESP'liler, basın açıklaması yaptı. 'Tutsakların talepleri kabul edilsin. Dayanışma açlık grevindeyiz' pankartının açıldığı eyleme, BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, ESP MYK üyesi Serpil Arslan, Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUHAD DER) Şube Başkanı Saniye Seçkin, İHD üyeleri destek verdi. 'Susma haykır tecridi kaldır', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Ölümlere seyirci olmayacağız' ve 'Tecridi kaldırın ölümleri durdurun' sloganlarının atıldığı eylemde konuşan ESP MYK üyesi Serpil Arslan, taleplerinin kabul edilmesine kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

ESP Adana İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş ise açlık grevi eyleminin 55'nci güne girdiğine dikkat çekerek, bugün itibariyle cezaevlerinde bulunan 10 kişinin açlık grevine katılacağını hatırlattı. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin sürdürdüğü açlık grevlerini ve demokratik taleplerini desteklediklerini söyleyen Pişkin, açlık grevlerinin İmralı'da süren ağırlaştırılmış tecride karşı bir mücadele çağrısı olduğunu vurguladı.

Gösteriye katılan ESP'li gruptan 3 kişi, cezaevlerindekilere destek için 2 günlük açlık grevi eylemi başlattı. Diğerleri ise dağıldı.



CK(BY/SS)