çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen 22 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, M.G. liderliğinde oluşturulan bir çetenin, organize silahlı suç çetesi kurarak 'adam öldürme, adam yaralama, intihara zorlama, yağma, tehdit, ihaleye fesat karıştırma' suçlarını işlediğini belirledi. 19 ay önce başlatılan operasyon kapsamında, şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan polis, geçen pazartesi, Adana, İstanbul ve Balıkesir'de belirlenen çok sayıda adrese geniş güvenlik önlemi altında eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyondalarda çete lideri olduğu iddia edilen M.G. ile birlikte 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin gösterdiği yerlerde yapılan aramada ise 11 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 12 şarjör, 82 fişek, 4 çelik yelek, 4 bin 370 paket gümrük kaçağı sigara, 42 bin lira nakit para, 1215 gram esrar, 51 bin liralık 3 senet, 3 araç satış sözleşmesi, 55 kurusıkı gaz fişeği ele geçirildi. Şüpheliler ifadelerinin ardından bugün sabah geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

'DEVLET OTORİTESİNDEN BAŞKA OTORİTE OLAMAZ'

Adana İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ise olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında devlet dışında otorite kurmak isteyenlere izin verilmeyeceğini söyledi. Gürkan yapılan operasyonla ilgili şöyle konuştu:

"Organize silahlı suç çetesi kurarak çok sayıda suç işleyen 22 kişi Adana, Balıkesir ve İstanbul'da yapılan 3 ayrı operasyon sonucu yakalanmıştır. Çeteler şunu iyi bilmelidir ki devlet otoritesi dışında her türlü otorite kurma çalışmalarına lokal bazda dahi olsa, vatandaşımız üzerinde nüfus kurma, nüfus oluşturma çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz."