Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, bir yıl önce cezaevinden tahliye olan Önder Yalçın'ın, çevresinde adam toplayıp, silahlı çete oluşturduğunu belirledi. Önder Yalçın ve adamlarını teknik ve fiziki takibe alan KOM ekipleri, çetenin 15 ayrı yağmaya teşebbüs, tehdit, işyeri kurşunlama ve yuşturucu kaçakçılığı olaylarına karıştıklarını tespit etti. Teknik ve fiziki takibin tamamlanmasının ardından 150 polisin katıldığı operasyon gerçekleştirildi. Adana ve İzmir'de eş zamanlı olarak 20 adreste arama yapan ekipler, çete elebaşı olduğu iddia edilen Önder Yalçın ile D.Ç., F.D., M.Ş., M.D., S.U., Y.A., E.H.S., Ö.S., F.B.U., K.Y. S.U. ile İ.P.'yi gözaltına aldı.

ÇOK SAYIDA SUÇ ALETİ

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda ruhsatsız 3 tabanca, 6 şarjör, 160 mermi, borçlusu K.T. olan 100 bin liralık senet, 1 dizüstü  bilgisayar, farklı kişilere ait 17 tapu senedi fotokopisi, 1 resmi senet fotokopisi, 1  taşınmaz mal satış vadi sözleşmesi ve vekaletname evrakı, borçlusu M.P. olan 47 bin 250 liralık 2 senet, M.S. adına düzenlenmiş 7 bin liralık senet, 1 adet M.P.’ye ait otoparkın Z.A.’ya satıldığını gösteren sözleşme ele geçirildi.

'DEVLET BİZE KOMPLO YAPTI'

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Kelepçeli olarak adliyeye çıkartılan zanlılar, "Komployla karşı karşıyayız. Devlet bize komplo kurdu" dedi.  

FK(BY/COŞ)