BDP Adana İl Başkanlığı'nın çağrısı üzerine Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Kürçküler Cezaevi'nde açlık grevinin 48'inci gününe giren PKK-KCK'lı tutuklu ve hükümlülere destek vermek için Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı yanındaki Tutuklu Aileleri Derneği önünde yaklaşık 150 kişi toplandı. Grup yaklaşık 15 kilometrelik güzergahta yürüyüşe geçtiği sırada çevik kuvvet polisince oluşturulan barikatla karşılaştı.

BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, Emniyet Güvenlik Şube Müdürü Mithat Kırcı ile görüşerek yürümek istediklerini söyledi. Grupta yaşlı kadınlar bulunduğunu belirten  süren Mithat Kırcı, "Normal zamanda sizin yürümenize izin verirdim, ama bu gün olmaz. Bakın aranızda 70 yaşında kadınlar var, onlar yürüyemez. Yolda tansiyonu düşse, fenalaşsa bunun hesabını ne siz, ne de ben verebilirim. Normal zamanda olsa, ben de sizinle yürür, gerekirse o kadını sırtımda taşırım. Ama şehidimiz var, bugün Cumhuriyet Bayramı, olumsuz şeyler yaşanmasını istemiyorum" diyerek grubun yürümesine izin vermeyeceklerini söyledi.

'Tecrit'e son Öcalan'a özgürlük', 'Susmak ölüme ortak olmaktır', 'Zindan direnişçileri onurumuzdur' yazılı dövizler taşıyan kadın ve gençler, 'T.C. şaşırma, sabrımızı taşırma' sloganları atan grup, bir süre görüşmelerin sonuçlanmasını bekledi. Güvenlik Şube Müdürü'nün sözlerine, 'Şehidiniz, bizim de şehidimizdir' karşılığını veren BDP İl Başkanı Bayrak, yaşlıların araçlarla gönderip, grubun yürümesini istedi. Bayrak'ın sunduğu teklif de polis tarafından kabul edilmedi.

Yürümelerine izin verilmeyen grup, 30 dakikalık oturma eylemi yaptı. Bu eylem ardından, cezaevlerindeki olumsuz şartların düzeltilmesi ve İmralı'da tutulan çetebaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin ortadan kaldırılmasını isteyen Uğur Bayrak, gruba dağılma talimatı verdi. Bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.



FK(BY/İD)