Kutlamalar ilk olarak Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtı önünde başladı. Daha önce protokol üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, törenleri başlatırken, bu kez yeni düzenlemeyle anıta tek çelengi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi koydu. Anıtta saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Uğur Mumcu Meydanı'ndaki törenlere geçildi. Buradaki törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6'ıncı mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz ile kurum müdürleri katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin günün anlam ve önemi anlatan konuşmasının ardından, protokol üyelerinin önünde bitirilen gençlik koşusunda derece alanlara madalya ve ödülleri verildi.

Daha sonra düzenlenen halk oyunları gösterilerinin ardından bisiklet ekibi gösteri düzenledi. Çukurova Enduro Motor Klubü üyeleri de gösteride bulundu. Motosikletleriyle tek teker üzerinde protokol üyelerinin önünden geçiş yapan motorcular, büyük alkış aldı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da 3 tekerlekli bir motosiklette sürücünün arkasında tur attı. Ardından spor gösterileri yapıldı. Gösteriler sırasında üst üste koyulan 2 kiremidi kırmak için hazırlanan 15 yaşlarında bir kız sporcu, göğsünden çıkardığı çekiçle kiremitleri kırınca büyük alkış aldı.

VALİ BİSİKLETLE ŞEHİR TURU ATTI

Vali Hüseyin Avni Coş, protokol üyelerini gönderip, sporculardan birinin bisikletine binerek turu attı.

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde 2 gün önce 3 subayın şehit olması nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Merkez Park'ta saat 18.00'de düzenleyeceği konser de ertelendi.