Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde yaşayan Mehmet Kaya ve akrabalarıyla birlikte 50 kişilik 7 aile "Büyükşehir'de daha iyi bir hayat kuralım" düşüncesiyle 5 yıl önce Adana'ya göç etti. Cebindeki bütün parasını veren Kaya, merkez Sarıçam İlçesi'nin İncirlik Mevkii'nde 5 bin 500 TL'ye satın aldıkları araziye gecekondu yapıp yerleşti. Akrabalarıyla birlikte aynı bölgede yaptıkları gecekonduya elektrik ve su bağlatmak için TEDAŞ ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran Mehmet Kaya'nın isteği, 'imara açık olmadığı' gerekçesiyle geri çevrildi.

Tarlasını ekip, bahçesindeki hayvanları besleyerek geçimini sağlayan Mehmet Kaya, suyu olmayan evleri için bahçesine kuyu açtırıp tulumba taktı. Bu suyla içme suyu ihtiyacını gideren ailenin çocukları hastalanınca, bu kez en yakın camiden at ile evlerine su taşımaya başladı.

Zor şartlar altında yaşam mücadelesini sürdüren Mehmet Kaya'nın gelini 23 yaşındaki Hava Kaya, işsizlik nedeniyle öz yurtlarını terk edip Adana'ya geldiklerini, burada tarım işçiliği yaptıklarını söyledi. Evleri imarlı olmadığı için su ve elektrik alamadıklarını anlatan Hava Kaya, "Su ihtiyacımızı açtığımız kuyudan pompa ile çekerek gideriyoruz. Ancak bu bizim için çok zor oluyor. Bizim Şanlıurfa'daki köyümüzde bile evimizde çeşmemiz, elektriğimiz vardı. Ancak burası büyük şehir, burada su bile yok. Pompa ile sürekli su çektiğimiz için çok yoruluyoruz. Üstelik su çok tuzlu, içmek için kullanamıyoruz. İçme suyumuzu da camilerden atlarla çekiyoruz. Bize abonelik verip bu zorlu hayattan kurtarın. Biz artık şehirdeki diğer insanlar gibi yaşamak istiyoruz" diye konuştu.