Adana'da 49 bin 611'i merkez ilçelerde olmak üzere toplam 58 bin 971 aday, YGS'ye girdi. 188 okulda saat 10.00'da başlayan sınav için adaylar, bir saat önceden sınıflara alındı. Öğrenciler, kimlikleri ve sınava giriş belgeleri kontrol edilip, üst araması yapıldıktan sonra giriş yaptı.

Girişlerde çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf, makinesi, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıt, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla sınav binalarına alınmadı. Adaylar, sadece şeffaf şişe içinde su sokabildi. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler ile şeker, peçete ÖSYM tarafından sağlandı.

Çocuklarının heyecanını ortak olan anne ve babalar, sınavın yapılacağı okulların bahçelerinde beklemelerine izin verildi. Güvenlik görevlileri, velileri okul bahçesinin dışına çıkardı. Okulların çevresinde ve parklarda çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen velilerden bazıları Kuran okuyup, dualar etti. Bazı veliler ise gazete ve kitap okuyup, el örgüsü örerek zaman geçirmeyi tercih etti.