4'üncü dalga operasyonu 16'sı gözaltında, 7'si daha önceki belediye soruşturmalarında tutuklanan toplam 59 şüpheliyi kapsıyor. Soruşturmada, Adana Demirspor'un başkanlığını da yürüten ve daha önce başka bazı ihale yolsuzlukları ve tehdit iddiaları ile ilgili olarak çete suçlamasıyla tutuklanan Büyükşehir Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in cezaevine girmeden önce dolmuşçu esnafından güzergah uzatma vaadiyle toplanan ve Adana Demirspor'a verileceği söylenen, yaklaşık 8 milyon liranın akıbeti araştırıldı.

16'NCİ ŞÜPHELİ SAUNADA YAKALANDI

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma doğrultusunda 18 kişinin gözaltına alınması için talimat alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dün akşam gözaltı kararı verilen U.C.Y.'yu bir saunada yakaladı. Kıyafetlerini polis gözetiminde giyen U.C.Y de 16'nci şüpheli olarak sorguya alındı.

4'ü belediye bürokratı toplam 16 şüpheli, bugün de kelepçeli olarak Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilip, tekrar sorguya götürüldü. Mimar müteahhit C.D., AK Parti'li bir belediye meclis üyesinin kardeşi olan Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikaları Müdürü Ş. Ö., Belediye Genel Sekreter Yardımcısı K.G., Belediye Meclis Üyesi CHP'li M.Y., Belediye Meclis Üyesi MHP'li H.A.Y.'nin da aralarında olduğu şüphelilerin cuma günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

4 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi merkezli operasyonların 4'üncü dalgası olarak adlandırılan operasyonda 4 ruhsatsız tabancanın da ele geçirildiği ortaya çıktı. Üç gün önce 18 adreste sabah erken saatlerde yapılan aramalarda ele geçirilen tabancaların Ş.Ö., F.Y., H.B. ve T.Ö.'ye ait olduğu öğrenildi.

DEMİRSPOR'UN ADINI KULLANARAK VURGUN İDDİASI

Derinleştirilen soruşturma, Adana Demirspor'un muhasebe kayıtları ve dolmuşçu esnafından toplanan paralar üzerinde yoğunlaştı. Adana'da toplu taşıma hizmeti veren bin 357 dolmuşçu esnafından güzergah uzatma vaadiyle Adana Demirspor'a bağış adı altında esnaf başına 5-6 bin lira para toplandığı, ancak bu paraların kulüp muhasebesine yansıtılmadan kişisel menfaat sağlandığı iddiaları araştırıldı. Dolmuşçulardan toplanan paranın 8 milyon lira civarında olduğu, çok önemli bir bölümü kulüp kayıtlarında yer almayan paraların Demirspor'dan alacakları olup temlik koyduranlara gitmemesi için bu yola başvurulduğu, ancak gerçekten kulüp için harcanıp harcanmadığının anlaşılamadığı öğrenildi. Muhasebecisi gözaltına alınan Adana Demirspor'un adı kullanılarak vurgun yapıldığı iddialarına ilişkin olarak, şüpheliler çapraz sorguya alındı. Şüphelilerin verdiği ifadelerle, el konulan Adana Demirspor muhasebe kayıtları karşılaştırılıyor.

PARKMETRE UYGULAMASI DA BÜYÜTEÇ ALTINDA

Kent içi taşıt trafiğini rahatlatmak ve otopark sorununa çözüm bulmak amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 1,5 yıl önce başlattığı parkmetre uygulaması da bu soruşturma kapsamında çok boyutlu ele alındı. Adana Büyükşehir Belediyesi, yan kuruluşu İmar A.Ş. üzerinden bir şirkete bin 684 otopark yerini kiralamış, bu ihalenin usulsüz olduğu ve yolsuzluk yapıldığı iddiaları ortaya atılmıştı.


FK(OA/AAA)(FOTOĞRAF)



U.C.Y.: Uğur Cem Yakın

C.D. :Cengiz Dinçer

K.G.: Kenan Gündoğdu,

M.Y. :Muhammet Yalçın

H.A.Y.: Hacı Ali Yaşar

F.Y.:Fahri Yurtbilen

H.B.: Hakan Bilmez

Ş.Ö.:Şevki Özveren

T.Ö: Tamer Özcan