Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi yetkilileri, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın yürüttü soruşturmada 18 kişinin gözaltına alınması için talimat aldıklarını, düzenledikleri operasyonda 14 kişinin gözaltına alındığını, 4 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Dün sabah saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 14 kişi, bugün Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilip, tekrar sorguya götürüldü.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yeğeni mimar müteahhit Cengiz Dinçer, AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Levent Özveren'in kardeşi Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikaları Müdürü Şevki Özveren, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi CHP'li Muhammet Yalçın'ın da aralarında olduğu şüpheliler, doktor muayenesine götürülürken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

ASKİ GENEL MÜDÜR VEKİLİNİ TARTAKLAMIŞLAR

İki boyutlu yürütülen soruşturmada, ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla ilgili şikayetçiler arasında Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdür Vekili Kadir Küreksiz'in olduğu öğrenildi. ASKİ genel müdürünün makamına gelen kişilerin Küreksiz'e ihalelerle ilgili baskı yaptığı, tartaklayıp, odasından dışarı attığı öne sürüldü. Bu olayın ardından Küreksiz'in şikayetçi olduğu belirtildi.

ADANA DEMİRSPOR'UN KAYITLARINA EL KONULDU

Baskıyla bağış toplama şikayetleriyle ilgili soruşturmada ise Adana Demirspor'un muhasebe kayıtlarına el konuldu. Gözaltına alınanlar arasında Adana Demirspor Kulübü'nün muhasebe personeli Hamdi Soydan da bulunuyor. Kulübe bağış diye baskıyla para verdiğini söyleyen kişilerin ifadelerinde sözünü ettiği tutarlar ile muhasebe kayıtlarına yansıtılan rakamlar da karşılaştırılıyor.

76 KİŞİLİK İSİM LİSTESİ

Soruşturma dosyasında daha önce tutuklanan Adana Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve bürokratlarının da aralarında olduğu 76 kişilik isim listesi olduğu, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Listede bulunan isimler arasında Merkez Yüreğir Belediyesi'nde görevli kişilerin de olduğu öne sürüldü.