Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 6 günlük Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı süresince çok sayıda adrese baskın yapıp otoyol ve karayollarında aramalar yaptı. Bir helikopterin destek verdiği çalışmalarda 276 kilo esrar ile 352 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ekiplerin 6 günlük çalışmasında ele geçirilen uyuşturucu ve sigaraları sergiledi. Halkın huzurlu bir bayram geçirmesi için büyük çaba sarf ettiklerini, bunda da başarılı olduklarını belirten Emniyet Müdürü Gürkan, "Sayın Valimizin talimat ve direktifleriyle, ekiplerimiz halkın huzur ve güvenli bir bayram geçirmesi için yoğun mesai harcadı. Bayram tatilini fırsat bilen zehir ve sigara kaçakçılarına karşı uygulamalar yapıldı. Çalışmalarımızın karşılığında da ekiplerimiz gençlerimizi, insanlarımızı zehirlemek amacıyla Adana'ya sokulmak istenen 276 kilo uyuşturucu Narkotik Büro Amirliği görevlilerimizce ele geçirildi. Yine Mali Büro Amirliği ekipleri de 352 bin paket sigaraya el koydu" diye konuştu.

Bölücü terör örgütü yandaşları ile ortak hareket ettikleri tespit edilen uyuşturucu ve sigara kaçakçılarının yakalanmalarının halk üzerinde olumlu etkiler bıraktığını vurgulayan Gürkan, "Adanalılar her şeyin en güzeline layık. Torbacı, sokak satıcısı ve sigara kaçakçılarıyla mücadele sonuna kadar kararlı bir şekilde sürecektir" dedi.

Uyuşturucu ve sigaralar imha edildi. Gözaltına alınan 26 şüpheli, 'teşekkül halinde uyuşturucu kaçakçılığı yapmak, uyuşturucu satmak' ile 'sigara kaçakçılığı' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 21'i tutuklandı, 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.