Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah erken saatlerde aralarında belediye bürokratları ve belediye ile iş yapan bazı müteahhitlerin bulunduğu 18 kişiyi evlerinde gözaltına aldı. Toplu taşıma hat güzergahlarındaki değişikliklerde yolsuzluk yapıldığı ya da rüşvet alındığı iddialarıyla ilgili gözaltına alındığı öne sürülen şüpheliler, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BAŞKAN'IN  YEĞENİ DE GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında, Başkan Aytaç Durak'ın görevden alınması nedeniyle 20 aydır Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında bulunan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yeğeni müteahhit Cengiz Dinçer ile AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Levent Özveren'in kardeşi Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikaları Müdürü Şevki Özveren, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi CHP'li Muhammet Yalçın, Belediye Sinyalizasyon Şubesi'nde görevli Selahattin Özden, Halil Çoban, Yüksel Yavuz, müteahhit İbrahim Aksoy, Emin Ekmekçi, Nuri Bilen, Ebru Ekmen'in olduğu öğrenildi.

VALİ COŞ:  AVUKATLARI AÇIKLAMA YAPAR

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, gazetecilerin sorusu üzerine operasyonun gerekçesi konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Polisin, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda çalışma yaptığını belirten Vali Coş, "Gözaltına alınanların avukatları açıklama yapar, onlar daha sağlıklı bilgiler verir. Ben şimdi eksik, fazla bir şey söylerim, suç isnat ediyor gibi oluruz. Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda, polis istenilen kişileri temin edip, adliyeye gönderiyor. Tahkikat adli makamların talimatı doğrultusunda yürütülüyor" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ AVCI: ESKİ DOSYALAR

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı da operasyonun hangi konuda yapıldığına ilişkin çok kısa bir açıklama yaptı. Avcı, 18 kişinin neden gözaltına alındığı sorusunu, "Eski dosyalar" diye cevapladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın 23 ay önce görevden uzaklaştırılmasının ardından düzenlenen üç ayrı operasyonda Başkan Aytaç Durak, Meclis 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel, çok sayıda bürokrat ve belediyeyle iş yapan müteahhitler tutuklanmıştı.