Sabah erken saatlerde adliyeye getirilen tutuklu sanıklar, saat 18.20'ye kadar Özel Yetkili Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunma yaptı. Tutuksuz sanıklar ve müştekilerin katılmadığı duruşmada, sanık savunmalarının ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verip, yarına erteledi.

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet almak ve vermek', 'ihaleye fesat karıştırmak', 'basit yaralama', 'kamu malına zarar verme', 'tehdit', 'mermi bulundurma veya taşıma' suçlarından toplam 71 yıla kadar hapis cezası istenen Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel, savunmasında 63 yaşında olduğunu belirterek 23 yıldır belediye meclis üyeliği yaptığını söyledi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Tuncel, çok tanınan bir kişi olduğunu, arayıp yardım isteyenlerin çok olduğunu anlattı.

'BOMBA BENİM ÜZERİMDE PATLADI'

"Burada örgütüme üye olarak 3-4 kişi getirmişler. Ben örgüt lideri olsam en az 10 bin kişilik örgütüm olurdu" diyen Tuncel, şöyle konuştu: "Herkes beni arar, birşeyler ister. Yardımcı olmaya çalışırım. Yardımcı olmam kime battı, ne oldu anlamıyorum. Bilmediğim bir bomba benim üzerimde patladı. Park Bahçeler Müdürü'nü darp ettiğim iddiasını kabul etmem. Necati Deveci diye biri beni aradı. Elinde belediyenin işine yarayacak vinç olduğunu, ancak belediyeden kimsenin ilgilenmediğini söyledi. Ben de Park Bahçeler Müdürü Sebahattin'i aradım. O da, 'Ben bilmem, Genel Sekreter bilir' dedi. Ben de Aytaç Durak'ı aradım. Halledeceğini söyledi, ama iş halledilmemiş. Tekrar Park Bahçeler Müdürü'nü aradım. 'Durak seni aramadı mı?' diye sordum. 'Ben Aytaç Durak'ı tanımam, Hasan Gülşen'i tanırım' dedi. Bunun üzerine nerede olduğunu sordum, söylemedi. 'Yarın gelip seni döveceğim, polise jandarmaya haber ver' dedim. Döveceğimden değil, dövülmesi için de kimseye talimat vermedim. 'Döveceğim' dedim. Gerçek niyetim o değil. Belediyeye ait otoparkın kiralanması ihalesinde fesat yoktur. Şakir Oral arkadaşımdır. Ondan rüşvet değil, borç aldım. Sonra da borcumu ödedim. Garip Tavukçuluk'u tehdit etmedim."

SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİ

Tuncel'in yanı sıra tutuklu sanıklar 'Bülent Ersoy'u sahnede vuran isim' olarak tanınan Hacı Tepe, Ahmet Atma, Orhan Alagöz, Muhammet Şu ve Murat Şu savunmalarını yaptı. Osmaniye Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve duruşmaya öğleden sonra getirilen Süleyman Tulpar ve Mehmet Salih Tulpar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Diğer tutuklu sanıklar Orhan Yiğit ve Yusuf Erbey'in avukatları duruşmaya katılmadığı için savunmaları alınmadı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 24 ay önce uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın da aralarında bulunduğu 19 tutuksuz sanıktan yalnızca işadamı Şakir Oral, mahkemede savunma yaptı. Şehir dışına çıkacağı için özel olarak savunma yaptığı öğrenilen Oral, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Sanık savunmalarının ardından, avukatların savunmalarını almayan mahkeme heyeti ara verip duruşmayı yarına erteledi. Tutuklu sanık avukatlarının savunmalarının ardından, davanın tutuksuz sanıkları ve müştekilerin dinlenmesi bekleniyor.



YB (OA/RT)